Zoeken Menu
Sluit

Open Monumentendag

Musis is een monumentaal gebouw in hartje Arnhem. Een gezichtsbepalend icoon als je je bevindt op de Velperbinnen- of Velperbuitensingel. Musis Sacrum – zoals het oorspronkelijk heet – stamt uit de 19e eeuw, met de eerste steenlegging in 1847. Het gebouw heeft een neoclassicistische architectuur met kenmerkende symmetrie in bijvoorbeeld gevels en pilaren. Tijdens Open Monumentendag kun je Musis gratis bezoeken. Van harte welkom!

Musis Sacrum werd ontworpen als concertzaal en ontmoetingsplaats voor de culturele en maatschappelijke elite van Arnhem. Sindsdien is er het nodige veranderd, zowel qua bezoekers, het aanbod als exterieur en interieur. Hele generaties, van arm tot rijk en van jong tot oud zijn er binnen geweest voor een concert of muzikaal evenement. Deze traditie zet zich voort met een scala aan muzikale en culturele activiteiten als samenbindend middel van en voor Arnhemmers.
Musis is één van de oudste concertpodia van Nederland met de Muzenzaal als tijdloze aandachtstrekker voor publiek en musici vanwege de fantastische akoestiek en geluidskwaliteit. In 2016 werd er tegelijkertijd met een grootschalige renovatie aan de Muzenzaal een nieuwe zaal gebouwd: de Parkzaal. Vanuit de zaal heb je zicht op het prachtig aangrenzende Musispark. De zaal is multifunctioneel en is geschikt voor allerlei evenementen, concerten en voorstellingen. Van klassiek tot dance en van pop tot toneel. In 2018 opende koningin Máxima de nieuwe Parkzaal. In datzelfde jaar heeft ons concertgebouw vier (inter)nationale architectuurprijzen in de wacht gesleept.

Kortom, Musis Sacrum is niet alleen een belangrijk cultureel centrum in Arnhem, maar ook een architectonisch en historisch monument dat de evolutie van de stad en haar culturele leven weerspiegelt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Musis, haar historie en toekomst en wat de verbinding is tussen Arnhem en Musis: boek dan een gratis rondleiding en kom alles te weten wat ons concertgebouw te bieden heeft voor jou, voor Arnhem en voor ons land. Je komt dan op plekken die normaliter niet toegankelijk zijn voor publiek, je leert iets over de historie, architectuur en culturele relevantie van Musis en je krijgt een inkijkje in ons aanbod op het gebied van klassieke muziek, popmuziek en theater. Want ook ons theateraanbod is sinds de tijdelijke sluiting van het Stadstheater in 2023, gehuisvest in Musis. 

Een rondleiding tijdens Open Monumentendag bijwonen?
►► Reserveer een gratis ticket via deze pagina 

 

Musis