Hamlet
studio_antigone_
De essentie van Hamlet is een broedermoord, een thriller met als belangrijkste vraag “who dunit”? In deze versie toont studio_antigone_ een andere invalshoek: de tragedie van de jeugd.
Zij laten zich inspireren door de jeugd op dit moment, maar ook door de opera Hamlet van Ambroise Thomas (1811-1896). Klanken en songs uit deze eigenwijze opera zullen klinken in deze Hamlet en daardoor een nieuw licht werpen op de aloude Hamlet van Shakespeare.
Een voorstelling met Hamlet en Ophelia niet als waanzinnigen, maar als soulmates, samen vechtend om vrij te zijn. Hamlet om zich te bevrijden van de schijnwereld van het hof, vergelijkbaar met de virtuele schijnwereld waarin we nu leven; Ophelia om zich te bevrijden van de ketenen die voor een vrouw, ook nu nog, gelden, ketenen van kuisheid en zwijgplicht.
Een Hamlet ook, zoals altijd bij studio_antigone_, met respect voor de oorspronkelijke tekst, de taal van Shakespeare. Regisseur Agaath Witteman heeft in haar hele, inmiddels 45-jarige carrière, zoals ook vorig seizoen met Antigone van Sophocles, bewezen dat respect voor de taal van de schrijver gepaard kan gaan met vernieuwend theater.
Met onder anderen Marguerite de Brauw, Hans Croiset, Lidewij Mahler, Toto van Stekelenburg (zoon van Pierre Bokma) zijn toneeldebuut en Julien Croiset.
CREDITS
Regie: Agaath Witteman
Vertaling: Bert Voeten
Cast: Julien Croiset als Hamlet. En verder Hans Croiset, Vincent Croiset, Marguerite de Brauw, Lidewij Mahler, Henri Overduin, Toto van Stekelenburg, Yannick Bronkhorst, Kyra Kay van de Watering, Stefana Kraaijestein en Scott Reniers
► studio_antigone_
studio_antigone_ heeft als missie om door het hele land repertoiretoneel te spelen. Dat doen zij met groot respect voor de taal van de schrijver, met een moderne twist, pijnlijk, komisch en muzikaal. De makers hebben een historie in Arnhem. Hans Croiset was artistiek leider van Het Theater (nu Theater Oostpool) in de jaren ‘60/’70 en Agaath Witteman van het Theater van het Oosten (nu Theater Oostpool) in jaren ‘80/’90.
► Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Muzenzaal van Musis
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Muzenzaal staat een tijdelijke tribune, zodat er een vlakkevloerzaal ontstaat, zoals de kleine zaal van het Stadstheater.