Welkom bij mijn zielige jeugd
Aaf Brandt Corstius
Toen columnist en schrijver Aaf Brandt Corstius zes jaar was, stierf haar moeder, gaf haar vader haar hondje weg en verhuisde het gezin op stel en sprong naar Amerika. Daar begon het zielige deel van haar jeugd.
Van Annie tot de kinderen Von Trapp tot E.T.
Loop de trap af naar de kelder van haar ouderlijk huis en bekijk de dia’s die Aaf uit de verhuisdozen haalt. Kijk jaren-tachtig tv met haar en zie de beroemde (half)wezen die haar inspireerden – van Annie tot de kinderen Von Trapp tot E.T. (Oké, E.T. is een buitenaards wezen en geen wees, maar hij voelt zich wel heel ontheemd.)
Goudmijn
Is een zielige jeugd een goudmijn voor een schrijver? Of was Aaf toch liever altijd in dat grote, krakende huis in Overveen gebleven, met een lieve, mooie moeder die kookte, feesten gaf, moeiteloos dertig engelenpakjes naaide voor het kersttoneel en haar kinderen elke avond in zachte pyjama’s van Petit Bateau stak?
Zus van Jelle
Aaf Brandt Corstius is columnist en schrijver, én een van de drie kinderen van Hugo Brandt Corstius. Ze heeft een jongere zus en een broer, correspondent Jelle Brandt Corstius. Brandt Corstius was te zien in seizoen 14 van Wie is de Mol?. In 2014 deed ze mee aan het tv-programma Verborgen verleden, in 2016 aan Maestro en in de winter van 2017/2018 aan De Slimste Mens.
Aaf schrijft een column in De Volkskrant, plus de sterrenrubriek. Ook maakt ze columns voor Margriet, Flow en JAN. Daarnaast schrijft zij boeken – haar meest recente is Eindelijk 40. Voor theatergezelschap mugmetdegoudentand schreef ze vier toneelstukken: Fifty-Fifty, Een flinke linkse vrouw, Buik en Margreet heeft de groep verlaten.
► Toegang met een QRcode via de CoronaCheck-app
U krijgt toegang tot onze concerten, evenementen en voorstellingen met een coronatoegangsbewijs, dit is een vaccinatie-, test- of herstelbewijs. Toon bij de ingang een QRcode via de CoronaCheck-app of een print van deze QRcode, altijd in combinatie met een identiteitsbewijs. Meer informatie over de CoronaCheck-app vindt u hier.
In de pers
'Ze maakt cabaretesk theater of theatraal cabaret, en dat doet ze goed'
'Dat Brandt Corstius een begenadigd verteller is, is allang bekend. (..) Maar met Welkom bij mijn zielige jeugd bewijst ze dat ze ook op de bühne haar mannetje staat'
'Ondanks de thematiek is de toon consequent licht: dat is een grote kwaliteit.'